Soft skills: jak se stát tím kandidátem, kterého firmy hledají

Mnozí analytici tvrdí, že nejžádanější dovednosti, které budou firmy v budoucnu vyhledávat, už nebudou technické dovednosti, jako jsou například řízené studie, mnohaleté zkušenosti na podobných pozicích nebo cizí jazyky. Místo toho se pozornost zaměří na ty, které jsou známé jako měkké dovednosti (tzv. soft skills).

Co nabízí studium na ESBM

European School of Business & Management SE je členem Asociace MBA. Co studium na této škole přináší a čím se liší od jiných institucí se dozvíte v tomto článku.

Správné psaní titulu MBA

Zahraniční tituly, kterým je i MBA, nemají zcela jednotné způsoby správného psaní. Můžeme se proto setkat jak s ,,MBA", tak s ,,M.B.A." nebo i s ,,M. B. A.". Psaní titulu MBA se uvádí vždy za čárku po příjmení následovně: Mgr. Jan Novák, MBA.

Jste týmovým hráčem?

Zajímá vás, jak poznat u člověka, že bude dobrou součástí pracovního kolektivu? Nebo se ptáte sami sebe, jak byste týmu mohli přispět jinak nebo lépe? Podle následujících pěti vlastností si můžete ověřit, na co se v ideálním případě zaměřit!

Zobrazit více

Naučte se v práci říkat ne

"Naučím se ovládat své emoce, zvládat veřejné prezentace a hlavně naučím se v práci delegovat." Řešíte zrovna podobný problém? Jak kýžené změny dosáhnout, popisuje psycholožka a koučka Radka Loja.